x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc recunoaște abuzurile sexuale la care au fost supuse călugărițele

Papa Francisc recunoaște abuzurile sexuale la care au fost supuse călugărițele

06 Feb 2019   •   16:04
Papa Francisc recunoaște abuzurile sexuale la care au fost supuse călugărițele

Papa Francisc a recunoscut că preoții și episcopii au abuzat sexual călugărițe și chiar le-au folosit pe post de sclave sexuale, notează BBC.

Papa Francisc a declarat că în cazul predecesorului său, Papa Benedict, acesta a fost nevoit să închidă o întreagă congregație de călugărițe care erau abuzate sexual de preoți. Aceasta este prima dată când Papa Francisc a recunoscut că știa de abuzurile sexuale la care erau supuse călugărițele de către clerici.

Organizația globală a călugărițelor din Biserica Catolică a denunțat, în luna noiembrie, „cultura liniștii și a secretelor” care nu le-a permis să vorbească despre abuzurile la care au fost supuse.

Declarațiile Papei Francisc vin în contextul scandalului în care se află Biserica Catolică, în urma acuzațiilor de abuz sexual asupra copiilor.

În timpul unui discur în cadrul turneului istoric din Orientul Mijlociu, marți, Papa Francisc a recunoscut că Biserica Catolică are o problemă în modul în care privește femeile, ca făcând parte din „a doua clasă”. Acesta a declarat că preoții și episcopii au abuzat călugărițe. De asemenea, acesta a declarat că Biserica știa de aceast „scandal” și că lucra la rezolvarea lui.

×