x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, sfat pentru copii: Beţi un pahar cu apă când sunteţi nervoşi!

Papa Francisc, sfat pentru copii: Beţi un pahar cu apă când sunteţi nervoşi!

de Redacția Jurnalul    |    06 Noi 2023   •   21:08
Papa Francisc, sfat pentru copii: Beţi un pahar cu apă când sunteţi nervoşi!
Sursa foto: Paul Haring

Papa Francisc s-a întâlnit la Vatican cu 7.500 de copii din 84 de țări și a vorbit despre importanța de a învăța din bucuria lor înnăscută și unitatea pe care o reprezintă.

Suveranul Pontif a participat luni la un joc insolit de tip întrebări-răspunsuri - precum "Ce visezi noaptea?", "Cine sunt prietenii tăi?" şi "Cum procedezi pentru a te calma când eşti nervos?" - în timpul unei întâlniri cu mii de copii din lumea întreagă, transmite AFP.

"Cum mă calmez?... E adevărat că uneori mă enervez... dar nu muşc!", a glumit suveranul pontif în timpul acestei întâlniri de luni după-amiază cu 7.000 de copii din 84 de ţări, cu vârste cuprinse între şapte şi 12 ani, reuniţi în sala Paul al VI-lea, la Vatican.

După ce acea întrebare i-a fost adresată de Sofia, originară din Filipine, papa Francisc i-a răspuns printr-un sfat pe care l-a primit în timpul copilăriei sale, recomandându-le copiilor "să bea un pahar cu apă înainte să răspundă atunci când sunt nervoşi".

Întrebat pe rând despre mediul înconjurător, războaie şi chiar despre viaţa lui personală, liderul de la Vatican a răspuns într-o manieră pedagogică, repetând de mai multe ori într-o ambianţă festivă o serie de fraze precum "Dacă distrugem Terra, ne distrugem pe noi înşine".

"Nu ştiu (ce visez), pentru că eu dorm noaptea!", a glumit papa Francisc. "Uneori, am câteva vise, amintiri din tinereţe, din vremea în care eram copil", a mărturisit el.

Papa Francisc a îndemnat, de asemenea, publicul tânăr reunit în faţa lui "să nu facă risipă de hrană".

La sfârşitul întâlnirii, papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, care a părut în bună formă şi zâmbitor, a făcut o baie de mulţime, semnând autografe şi strângând mâinile tinerilor participanţi la reuniune.

×
Subiecte în articol: sfat papa francisc apă copii