x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc va face o oprire simbolică la gardul care separă Mexicul de SUA

Papa Francisc va face o oprire simbolică la gardul care separă Mexicul de SUA

05 Feb 2016   •   18:55
Papa Francisc va face o oprire simbolică la gardul care separă Mexicul de SUA

Papa Francisc se va opri, în cursul apropiatei sale vizite în Mexic, în dreptul gardului metalic dintre această ţară şi SUA, într-un gest simbolic de apropiere faţă de mexicanii care imigrează în ţara vecină în căutarea unei vieţi mai bune, relatează EFE.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a prezentat vineri programul şi detaliile călătoriei în Mexic, din intervalul 12-17 februarie, şi a evidenţiat ca noutate acel moment în care Suveranul Pontif va saluta persoanele aflate de cealaltă parte a gardului, în localitatea El Paso din SUA.

În oraşul mexican de frontieră Ciudad de Juarez, Papa Bergogilose va oficia o slujbă, la care sunt aşteptate 200.000 de persoane, şi va merge la penitenciarul "Cereso 3", în care se află 3.000 de deţinuţi. Dintre aceştia, 700 vor asista la cuvintele pe care Papa le va rosti în capela penitenciarului.

Dată fiind dificultatea trecerii frontierei în cazul mexicanilor şi latinoamericanilor rezidenţi în SUA, dioceza din El Paso îi invită pe credincioşi pe stadionul Sun Bowl al Universităţii Texas pentru a urmări transmisiunea în direct a vizitei Papei Francisc. Potrivit episcopului din El Paso, Mark Seitz, celebrarea se va numi "Two Nations, One Faith" (Două naţiuni, o credinţă), generic care va marca această etapă a turneului Papei. AGERPRES

×