x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa n-a vrut să moară la spital

Papa n-a vrut să moară la spital

de Irina Cristea    |    05 Oct 2007   •   00:00
Papa n-a vrut să moară la spital

Fostul Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea nu a fost spitalizat in ultima parte a vieţii pentru că a refuzat tratamentul medical de care ar fi avut parte acolo.

Resemnat

Fostul Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea nu a fost spitalizat in ultima parte a vieţii pentru că a refuzat tratamentul medical de care ar fi avut parte acolo. Informaţia a fost confirmată de cardinalul Javier Lozano Barragan, relatează AFP, şi este dată publicităţii la căteva săptămăni după ce un medic italian a provocat un uriaş scandal la Vatican, spunănd că in cazul lui Ioan Paul al II-lea s-a aplicat eutanasierea, intrucăt nu s-au făcut suficiente eforturi pentru a i se prelungi viaţa.

IN MÃ...NA DOMNULUI. Intr-un interviu pentru Corriere della Sera, cardinalul Barragan a fost rugat să spună cine a luat decizia de a nu-l spitaliza pe papă la data de 30 martie 2005, cu căteva zile inainte de decesul său. "A intrebat: «Dacă mă duceţi la Gemelli (spitalul in care mai fusese ingrijit - n.r.) veţi putea să mă vindecaţi?». Răspunsul a fost «nu». Atunci a replicat: «Rămăn aici, mă incredinţez Domnului»", a declarat cardinalul, citănd discuţia de atunci cu Ioan Paul al II-lea.

Biserica Catolică are păreri stricte in ceea ce priveşte etica medicală, fiind impotriva eutanasiei. Insuşi Ioan Paul al II-lea a declarat, in 1995, că viaţa trebuie prelungită prin orice mijloace. Un sondaj realizat in 2006 indică faptul că italienii susţin eutanasia, chiar dacă Biserica o condamnă ferm.

Ioan Paul al II-lea a murit la 2 aprilie 2005, la vărsta de 84 de ani. Suferea de mulţi ani de maladia Parkinson. In cursul anului 2005 a fost internat de urgenţă de două ori - in februarie şi in martie - şi a fost supus unei traheotomii.

×
Subiecte în articol: externe