x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa vede o Palestina independentă

Papa vede o Palestina independentă

13 Mai 2009   •   00:00

Papa Benedict al XVI-lea a declarat în faţa palestinienilor, la Bethleem, că au dreptul să aibă un stat palestinian suveran. Cu ocazia primei sale vizite în Cisiordania, Papa a ţinut astăzi un discurs în faţa credincioşilor strânşi în Piaţa Manger, însoţit fiind de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.



Suveranul Pontif a organizat o slujbă în aer liber înainte de a vizita tabăra de refugiaţi Aida. "Domnule preşedinte, Sfântul Scaun susţine dreptul poporului dumneavoastră la un stat palestinian suveran pe pământurile strămoşilor voştri, în siguranţă şi pace cu vecinii săi, în interiorul frontierelor recunoscute pe plan internaţional", a declarat Papa, citat de Amos News.

Liderul spiritual al lumii catolice le-a cerut palestinienilor să reziste tentaţiei de a recurge la acte de violenţă.
"Lansez acest apel tinerilor care locuiesc în teritoriile palestiniene - nu lăsaţi pierderile de vieţi omeneşti şi distrugerile cărora le-aţi fost martori să creeze amărăciune sau resentimente în inimile voastre", le-a cerut Benedict XVI palestinienilor.

Ismail Haniya, liderul grupării Hamas, l-a invitat pe Papă să viziteze Fâşia Gaza pentru a vedea ceea ce oficialul a descris drept "adevăratul Holocaust împotriva poporului palestinian".
În 2008, Israelul a lansat o ofensivă de trei săptămâni asupra Fâşiei Gaza, ucigând peste 1.300 de persoane şi distrugând mare parte din infrastructura teritoriului palestinian.
Fâşia Gaza nu se află pe itinerariul pelerinajului de o săptămâna al Papei.

×
Subiecte în articol: externe