x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Planurile pentru reamenajarea parcului Gezi vor continua, susţine premierul Erdogan

Planurile pentru reamenajarea parcului Gezi vor continua, susţine premierul Erdogan

06 Iun 2013   •   17:04
Planurile pentru reamenajarea parcului Gezi vor continua, susţine premierul Erdogan
Sursa foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat joi că guvernul său nu renunţă la controversatul proiect de desfiinţare a parcului Gezi din centrul Istanbulului, în pofida masivelor proteste antiguvernamentale generate de planurile executivului de reamenajare a zonei, informează agerpres.ro.

"Proiectul respectă istoria, cultura şi mediul. Ceea ce facem noi este să apărăm drepturile majorităţii şi să apărăm frumuseţea Istanbulului", a declarat Erdogan în cursul vizitei pe care o efectuează în Tunisia.

Protestele care au loc în prezent în întreaga Turcie au început vinerea trecută, după reprimarea manifestaţiei câtorva sute de activişti care ocupau de trei zile Parcul Gezi încercând să împiedice tăierea a 600 de copaci pentru a permite realizarea unui proiect imobiliar.

Manifestaţiile au degenerat ulterior în confruntări între poliţie şi mii de protestatari pe cuprinsul ţării şi s-au soldat cu peste 4.000 de răniţi şi mii de arestări. Mişcarea s-a extins în 67 de provincii, inclusiv capitala Ankara şi oraşele de coastă Antalya şi Izmir.

×
Subiecte în articol: proteste turcia parcul gezi recep erdogan