x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Părea că soarele se prăbușește peste noi”. „Am crezut că e război”. Declarațiile martorilor prăbușirii meteoritului

„Părea că soarele se prăbușește peste noi”. „Am crezut că e război”. Declarațiile martorilor prăbușirii meteoritului

15 Feb 2013   •   16:37
 „Părea că soarele se prăbușește peste noi”. „Am crezut că e război”. Declarațiile martorilor prăbușirii meteoritului
Ferestrele locuințelor din orașul rus Chelyabinsk s-au făcut țăndări, la ora 9.30. Orașul are un milion de locuitori, iar temperatura în această noapte va coborî la minus 14 grade Celsius.
Serghei Serskov, patronul unei firme de construcții, era la biroul său și a fost uimit de o imensă străfulgerare. „M-am uitat pe fereastră și am văzut o dâră imensă de fum, ca cea lăsată de avioanele cu reacție, dar mult mai mare. Câteva minute mai târziu, fereastra s-a deschis brusc și s-a auzit o mare explozie, urmată de multe altele mai mici, care au durat 20-30 de minute. Am crezut că e război”, a declarat Serskov, pentru BBC.
Alți martori au descris o zguduitură puternică, ca în timpul unui cutremur, în urma impactului meteoritului. Copiii s-au întrebat dacă e o invazie extraterestră, iar liderul trupei rock „Halucinații sonice” a spus, pe Twitter, că până și în Ecaterinburg, metropolă aflată la 200 de kilometri de locul impactului, a părut că „soarele se prăbușește peste noi”.
 

×
Subiecte în articol: prabusire meteorit meteorit rusia