x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Părinții unui ucrainean vor urmări nunta fiului rămas la război pe Skype

Părinții unui ucrainean vor urmări nunta fiului rămas la război pe Skype

10 Mai 2022   •   11:00
Părinții unui ucrainean vor urmări nunta fiului rămas la război pe Skype

Sasha se va căsători cu iubita sa pe 1 iunie, însă părinții lui vor putea urmări nunta doar pe Skype. În vreme ce Sasha a fost nevoit să rămână în Ucraina, deși are o boală congenitală de inimă, părinții lui au plecat în Țara Galilor și nu vor putea fi alături de fiul lor în ziua nunții, scrie BBC.

„Din cauza războiului din Ucraina voi rata nunta fiului meu”, spune Olena, care a plecat în Țara Galilor și nu va fi alături de fiul ei, Sasha când va avea nunta cu iubita lui, pe care a cunoscut-o pe internet, acum doi ani.

Pe iubita lui Sasha o cheamă tot Olena, ca și pe mama lui.

„Mamă, nu plânge”, îi spune Sasha mamei sale, care a fugit în Țara Galilor, alături de soțul ei Joseph, care este originar din Marea Britanie.

Mama Olena și tatăl Joseph vor urmări nunta lui Sasha printr-un apel video pe Skype.

Mama lui Sasha se afla în Odesa, în sudul țării, atunci când Rusia a invadat Ucraina, în februarie. Sasha nu a putut să plece, deoarece bărbații sub 60 de ani nu au voie să părăsească Ucraina.

Astfel, părinții lui Sasha au fost nevoiți să-și lase fiul, un frizer în vârstă de 21 de ani, cu o boală cardiacă congenitală, în Odesa, un port important și al treilea oraș ca mărime din Ucraina.

Acum, mama Olena se confruntă cu o altă supărare, aceea de a rata nunta lui Sasha, care va avea loc la 1 iunie.

„Este foarte greu”, a declarat mama lui Sasha.

„Nu am vrut să îl las acolo. Dacă s-ar întâmpla ceva acum în Odessa, nu-mi voi găsi liniștea”.

Între sirenele de avertizare regulate, Sasha le arată părinților săi cum arată viața de zi cu zi pentru el acum, inclusiv în buncărul pe care l-a construit sub garajul casei lor.

„Suntem obișnuiți cu sirenele, dar știi, când vezi o mulțime de oameni alergând și intrând în panică, faci la fel”, a spus Sasha.

„Toată lumea se împingea, unii au căzut, a fost înfricoșător, dar eu tot am de gând să stau aici și să fac tot ce pot”, a spus el.

Joseph este și el îngrijorat de câtă apă și mâncare i-au mai rămas lui Sasha și l-a îndemnat să facă stoc cu mai multă apă în cazul unui atac biologic sau al unei penurii de apă.

„Are o afecțiune cardiacă, așa că nici cu cea mai bună voință din lume nu va rezista cinci minute în aceste circumstanțe. Vreau doar ca el să trăiască", a spus tatăl său îngrijorat.

În timp ce Olena se bucură de pace în Țara Galilor, mintea ei se întoarce mereu la singurul ei copil.

„Urăsc să mă gândesc la arme chimice sau biologice, nu vreau ca fiul meu să sufere din cauza ambiției cuiva. Dimineața, la prima oră, telefonul este în mâinile mele... până când mă culc... și mă uit până când obosesc și adorm”, a spus ea.

Joseph își ajută soția să solicite o viză pentru a rămâne în Marea Britanie, în timp ce Olena se agață de speranța că își va revedea fiul și viitoarea noră.

„Este foarte liniștit aici, așa ar trebui să fie viața. Sper că va fi bine, asta este ceea ce mă face să continui. După fiecare ploaie, va ieși soarele”, a mai spus mama Olena..

 

(sursa: Mediafax)

×