Se așteaptă, de asemenea, ca directorii executivi de la Meta, care administrează Facebook și Instagram, dar și cei de la TikTok să fie chemați la interogatoriu în cadrul unei anchete privind social media a Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie din Marea Britanie.
Primele audieri vor avea loc în 2025, pe fondul îngrijorării crescânde că legile britanice privind siguranța online riscă să fie depășite de progresul rapid al tehnologiei și de politizarea platformelor precum X.
Parlamentarii vor investiga consecințele inteligenței artificiale generative, care a fost folosită în multe imagini distribuite pe scară largă pe Facebook și X, care îndemnau oamenii să se alăture unor proteste islamofobe. De asemenea, parlamentarii vor investiga modelele de afaceri din Silicon Valley care „încurajează răspândirea de conținut care poate induce în eroare și dăuna”.
„[Musk] are opinii foarte ferme cu privire la mai multe aspecte ale acestei chestiuni”, a declarat parlamentara Chi Onwurah. „Aș dori cu siguranță să am ocazia să îl interoghez pentru a vedea (...) cum împacă promovarea libertății de exprimare cu promovarea dezinformării pure”, a adăugat ea.
Musk s-a înfuriat când nu a fost invitat la un summit internațional de investiții al guvernului britanic în septembrie. Onwurah a declarat: „Aș dori să mă revanșez invitându-l să participe”.
Onwurah a mai spus că ancheta va încerca „să afle care sunt legăturile dintre algoritmii social media, inteligența artificială generativă și răspândirea de conținut dăunător sau fals”.
(sursa: Mediafax)