x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentarii britanici cer FA să interzică accesul jucătorilor transsexuali în fotbalul feminin

Parlamentarii britanici cer FA să interzică accesul jucătorilor transsexuali în fotbalul feminin

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   12:45
Parlamentarii britanici cer FA să interzică accesul jucătorilor transsexuali în fotbalul feminin

Un grup de parlamentari britanici a cerut Federației engleze de fotbal să interzică participarea jucătoarelor transsexuale la fotbalul feminin, informează vineri Reuters.

Scrisoarea, trimisă de Miriam Cates, parlamentar din Penistone și Stocksbridge, este semnată de alți 47 de parlamentari și 27 de membri ai Camerei Lorzilor, potrivit presei britanice.

În scrisoare se spune că FA a închis ochii în această problemă și a pasat responsabilitatea "cluburilor și managerilor" în loc să emită instrucțiuni clare cu privire la posibilitatea ca jucătoarele trans să se alăture echipelor de fotbal feminin.

"Prin urmare, cerem ca, fără întârziere, FA să acționeze pentru a proteja fotbalul feminin și cel al fetelor, interzicând tuturor bărbaților să joace în echipele feminine", se arată în scrisoare.

În prezent, FA permite jucătorilor de peste nivelul sub 16 ani să solicite participarea la echipele de genul lor preferat "sub rezerva aprobării FA, de la caz la caz".

Nu există nicio restricție legată de sex pentru jucătorii din intervalul sub 16 ani.

Grupurile de susținere a transsexualilor spun că excluderea sportivilor transsexuali echivalează cu o discriminare.

Criticii includerii transsexualilor în sportul feminin spun că trecerea prin pubertatea masculină le conferă sportivilor un avantaj fizic uriaș pe care tranziția nu îl atenuează.

Includerea sportivilor transsexuali în competițiile feminine este una dintre cele mai controversate probleme din sport, World Athletics și World Aquatics fiind printre federațiile mondiale care și-au înăsprit regulile.

De asemenea, organismul de guvernare mondial FIFA își revizuiește politicile de eligibilitate a persoanelor transgender.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fotbal feminin jucatori transsexuali