x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentarii britanici nu-şi mai angajează rudele în birourile lor

Parlamentarii britanici nu-şi mai angajează rudele în birourile lor

de Sînziana Stancu    |    18 Iun 2009   •   00:00

Preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, Harriet Harman, a declarat că sute de parlamentari britanici nu vor mai putea să-şi angajeze membrii familiei în birourile lor, pe cheltuiala contribuabililor.



"Este aproape imposibil să convingi publicul că există de fapt o oportunitate de angajare corectă", a afirmat Harman, citată de Daily Express. "Părerea mea este că, pur şi simplu, e prea dificil să susţii încrederea publică", a continuat ea, adăugând totuşi că de multe ori rudele lucrau mai mult decât alţi angajaţi. Peste 200 de parlamentari au declarat că folosesc alocaţiile parlamentare pentru a angaja copii sau rude.

SCANDALURI
Această practică a ajuns pe prima pagină a ziarelor britanice, după ce conservatorul Derek Conway a fost descoperit că şi-a plătit fiul cu mii de lire sterline din banii contribuabililor, fără ca el să fi lucrat. Un alt parlamentar conservator milionar, Brian Binley, a fost acuzat recent că a decontat închirierea, timp de peste trei ani, cu 1.500 de lire sterline pe lună, a unui apartament din centrul Londrei al companiei sale, în pofida regulamentului Camerei Comunelor, care îi interzicea acest lucru.

×
Subiecte în articol: externe