x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul Angelei Merkel pierde Hamburgul

Partidul Angelei Merkel pierde Hamburgul

20 Feb 2011   •   20:11

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel au suferit o înfrângere netă la alegerile regionale de duminică din Hamburg, conform sondajelor la ieşirea de la urne, citate de AFP.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), principala forţă politică la nivel federal, nu va obţine decât 20 - 20,5 la sută din voturi, conform sondajelor anunţate de canalele de televiziune ARD şi ZDF.

Partidul Social-Democrat (SPD) are şanse să obţină majoritatea absolută în landul Hamburg şi şi-a asigurat deja controlul asupra oraşului Hamburg.

Fostul ministru al Muncii, Olaf Scholz, va deveni, conform sondajelor, noul primar al oraşului, cel de-al doilea ca mărime din Germania.

Ecologiştii vor obţine circa 11 la sută din voturi, în timp ce liberalii din FDP, parteneri minoritari în coaliţia condusă de Merkel, vor intra în Parlamentul regional cu 6,5 la sută din voturi.

În urma alegerilor din landul Hamburg, conservatorii vor mai pierde trei voturi în Bundesrat, Camera superioară a Parlamentului, al cărei control l-au pierdut încă din luna mai a anului trecut.

Scrutinul marchează începutul unui an electoral important, cu şapte scrutinuri regionale cu miză la nivel federal.

×