x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pasagerii unui avion Air France, rugaţi să facă chetă pentru alimentarea cu carburant, la Damasc

Pasagerii unui avion Air France, rugaţi să facă chetă pentru alimentarea cu carburant, la Damasc

de Mediafax    |    17 Aug 2012   •   11:11
Pasagerii unui avion Air France, rugaţi să facă chetă pentru alimentarea cu carburant, la Damasc

Pasagerii unui avion Air France au fost nevoiti sa faca cheta, la Damasc, pentru ca echipajul sa poata plati combustibilul, informeaza AFP.

Avionul a decolat de la Paris miercuri seara si avea ca destinatie aeroportul din Beirut (Liban), dar, din cauza unui incident armat, capitanul a decis sa aterizeze la Amman, in Iordania. Insa imediat si-a dat seama ca nu avea suficient combustibil pentru a ajunge la Amman, astfel ca a fost nevoit sa aterizeze la Damasc, unde au loc lupte intre insurgenti si fortele subordonate regimului Bashar Al-Assad.

La Damasc, echipajul nu a reusit sa utilizeze cardurile bancare pentru a plati realimentarea cu combustibil pentru ca Occidentul a impus sanctiuni financiare regimului Bashar Al-Assad. In aceasta situatie, pilotii i-au rugat pe cei 174 de pasageri sa contribuie cu bani pentru alimentarea cu combustibil.

"Ne-au intrebat daca putem contribui cu bani la realimentare. Au gasit o solutie pentru a zbura spre Larnaca (Republica Cipru)", a declarat un pasager.

Avionul a ajuns in siguranta in R.Cipru, dar Air France nu a precizat cum a fost solutionata problema achitarii carburantului.

×