x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru angajaţi ai unui cimitir din SUA, acuzaţi de trafic de cavouri

Patru angajaţi ai unui cimitir din SUA, acuzaţi de trafic de cavouri

10 Iul 2009   •   00:00
Patru angajaţi ai unui cimitir din SUA, acuzaţi de trafic de cavouri

Patru angajaţi ai unui cimitir istoric din Chicago, unde sunt îngropate persoane de culoare, au fost acuzaţi de trafic de locuri de veci, mutând sute de corpuri pentru a revinde cavourile acestora, relatează AFP, citând autorităţile.



Cei trei gropari şi directorul cimitirului s-au ocupat cu traficul de cavouri mai mulţi ani. Ei ar fi încasat direct banii de pe locurile concesionate, fără ca noii proprietari ai locurilor de veci să ştie.

"Aceasta nu se făcea într-o manieră delicată", a spus şeriful din Cook, Thomas Dart. "Ei spărgeau cavourile şi luau resturile pe care le îngropau pe unde puteau în spatele cimitirului", când corpurile nu erau pur şi simplu lăsate în cavourile lor, "strivite" pentru ca alte resturi să poată fi puse deasupra, a explicat şeriful.

Cei patru bărbaţi se interesau mai ales de cavourile vechi care nu mai primeau vizitatori, potrivit autorităţilor.

Cimitirul Burr Oak este unul dintre cele mai vechi şi mai importante cimitire de negri din Chicago. Aici sunt înmormântaţi şi personalităţi, precum Emmett Till, un adolescent a cărui moartea în 1955 a provocat o mişcare pentru drepturile civice, cântăreaţa de blues Dinah Washington sau campionul de box Ezzard Charles.

Şeriful a spus că identificarea corpurilor deplasate şi restaurarea mormintelor va dura câteva luni, mai ales din cauza faptului că fişele cimitirului au fost distruse.

Cazul a fost descoperit după ce s-au depistat incoerenţe în documentele contabile ale cimitirului.

Directorul cimitirului a mai fost acuzat că a deturnat donaţiile destinate unui muzeu consacrat lui Emmett Till.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe