x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru răniți, în atacul cu armă albă din Sydney

Patru răniți, în atacul cu armă albă din Sydney

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2024   •   16:55
Patru răniți, în atacul cu armă albă din Sydney

Patru persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au fost rănite într-un atac prin înjunghiere în Sydney, duminică, a anunțat poliția, acesta fiind ultimul dintr-o serie de atacuri cu cuțitul în cel mai mare oraș din Australia în acest an, potrivit Reuters.

Un bărbat care a fugit de la fața locului a fost reținut, a precizat poliția într-o declarație. Nu mai există nicio amenințare la adresa populației din Sydney, a declarat ministrul poliției din statul New South Wales, Yasmin Catley.

Poliția a declarat că nimeni nu a fost ucis în atac, care a avut loc după un incident „domestic” într-o mașină care s-a ciocnit cu un alt vehicul în suburbia Engadine din sud.

Atacatorul „era înarmat cu ceea ce credem noi că este un cutter”, a declarat inspectorul de poliție Donald Faulds într-o conferință de presă televizată.

Imaginile aeriene de la fața locului realizate de Australian Broadcasting Corp au arătat două mașini accidentate, izolate cu bandă de poliție.

Sydney, un oraș cu 5 milioane de locuitori, a înregistrat o serie de atacuri cu cuțitul în acest an, ceea ce a determinat guvernul New South Wales să își înăsprească legislația privind cuțitele. În iunie, parlamentul statului a adoptat legi care permit poliției să utilizeze scanere electronice de detectare a metalelor pentru a controla persoanele fără mandat în centrele comerciale, în locurile de desfășurare a activităților sportive și în stațiile de transport public.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac arma alba sydney raniti ofiter politie