x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pavel Filip îl atacă pe Igor Dodon

Pavel Filip îl atacă pe Igor Dodon

30 Mar 2017   •   21:00
Pavel Filip îl atacă pe Igor Dodon

Premierul moldovean, Pavel Filip, a averizat, miercuri, că un eventual memorandum de colaborare dintre Chișinău și Uniunea Economică Eurasiatică este nepotrivit, iar acordarea pentru Republica Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii este inoportună, informează Radio Chișinău.

Răspunsul guvernului la solicitările de săptămâna trecută ale președintelui Igor Dodon a fost publicat pe o rețea de socializare chiar de către șeful statului. În răspuns, Pavel Filip spune că autoritățile de la Chișinău nu vor putea realiza prevederile unui eventual memorandum cu Uniunea Economică Euroasiatică, deoarece acest lucru este în contradicție cu prevederile Acordului de Asociere, pe care Republica Moldova l-a semnat cu Uniunea Europeană. „În viziunea guvernului, atât semnarea memorandumului în cauză, cât și solicitarea statutului de observator pe lângă Uniunea Economică Euroasiatică sunt inoportune, având în vedere faptul că acestea nu vor aduce țării noastre dividende economice sau politice palpabile. Acești pași nechibzuiți sunt de natură să submineze stabilitatea social-politică din țara noastră care și așa este fragilă”, se spune în scrisoarea menționată. Mai mult, Filip subliniază că statutul de observator nu poate fi obținut fără ca acest lucru să fie cerut și de guvern.

Președintele nu se lasă

În replică, Igor Dodon a scris într-o postare pe Facebook că memorandumul dintre Republica Moldova cu Uniunea Economică Eurasiatică va fi totuși semnat. ”Președintele are legitimitate și mandatul majorității cetățenilor acestei țări și nu voi permite nimănui să se interpună între mine și popor. Memorandumul cu Uniunea Eurasiatică va fi semnat. Și punctum”, a scris Dodon, citat de Agerpres.

 

Premierul Pavel Filip este din ce în ce mai nemulțumit de deciziile lui Dodon.

 

 

 

×