x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PayPal concediaza 7% din angajați pentru a reduce costurile

PayPal concediaza 7% din angajați pentru a reduce costurile

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   10:00
PayPal concediaza 7% din angajați pentru a reduce costurile
Sursa foto: Hepta

PayPal Holdings Inc a anunțat că intenționează să reducă 7% din forța sa de muncă, adică aproximativ 2.000 de angajați, fiind ultima dintr-o listă de firme fintech afectate de încetinirea creșterii economice, scrie Reuters.

Firma de plăți se alătură, de asemenea, firmelor din Big Tech și titanilor de pe Wall Street, care au recurs la concedieri în întreaga Americă corporatistă, în timp ce încearcă să limiteze costurile pentru a trece peste recesiune.

Măsura luată de PayPal de a ține sub control costurile vine în contextul în care inflația ridicată de zeci de ani afectează puterea de cumpărare a consumatorilor, care trebuie să se confrunte și cu amenințarea unei recesiuni iminente.

"Deși am făcut progrese substanțiale în ceea ce privește redimensionarea structurii noastre de costuri și ne-am concentrat resursele asupra priorităților noastre strategice de bază, mai avem mult de lucru", a declarat directorul executiv al PayPal, Dan Schulman, într-un comunicat.

În noiembrie, PayPal își redusese prognoza de creștere a veniturilor anuale, anticipând o încetinire economică mai amplă, și declarase că nu se așteaptă la o creștere prea mare a activității sale de comerț electronic din SUA în trimestrul de sărbători.

Executivii companiei au declarat atunci că un mediu macroeconomic dificil, precum și tendințele de încetinire a comerțului electronic o împingeau să fie prudentă cu prognoza sa.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: paypal concedieri