x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pe bulgari îi doare-n cot de UE

Pe bulgari îi doare-n cot de UE

de Sînziana Stancu    |    15 Feb 2008   •   00:00

În pofida avertismentelor lansate de Uniunea Europeană, în raportul Comisiei Europene, referitoare la fenomenul corupţiei şi combaterea infracţionalităţii organizate, bulgarii continuă să aibă o atitudine pasivă

În pofida avertismentelor lansate de Uniunea Europeană, în raportul Comisiei Europene, referitoare la fenomenul corupţiei şi combaterea infracţionalităţii organizate, bulgarii continuă să aibă o atitudine pasivă.

Aceste remarci au fost făcute de experţi care au participat la un seminar organizat de Transparency Internaţional, la Sofia. În urmă cu zece zile, Comisia Europeană a întocmit un raport interimar, în care trăgeau semnalul de alarmă asupra rezultatelor dezastruoase ale autorităţilor bulgare în lupta cu corupţia şi cu crima organizată, care riscă să ajungă la cote alarmante pentru o ţară abia intrată de un an în Uniunea Europeană, în lipsa unor măsuri eficiente pentru combaterea acestor fenomene.

 

MASOCHIŞTI. Faţă de toate aceste critici, directorul filialei bulgare a Transparency Internaţional, Diana Kovaceva, a declarat că raportul CE nu a fost o surpriză pentru Bulgaria, explicând că această ţară “nu a înregistrat progrese în combaterea corupţiei în ultimii patru ani”. Participanţii la dezbateri au remarcat, la rândul lor, că Bulgaria nu s-a prea sinchisit de recentul raport negativ al Comisiei Europene nici în ceea ce priveşte progresele în domeniul implementării reformelor judiciare. Dar, în acest domeniu, ministrul bulgar al Afacerilor Europene, Ghergana Grancearova a fost foarte tranşantă. “Să nu fim masochişti! Să recunoaştem că s-au întâmplat multe lucruri bune, cel puţin în recunoaşterea eforturilor magistraţilor, care îşi fac treaba cum se cuvine.

 

×
Subiecte în articol: externe