x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pe o navă rusească a fost încărcat metal din Mariupol. Ucraina acuză Moscova de furt

Pe o navă rusească a fost încărcat metal din Mariupol. Ucraina acuză Moscova de furt

28 Mai 2022   •   22:05
Pe o navă rusească a fost încărcat metal din Mariupol. Ucraina acuză Moscova de furt
Sursa foto: Ovidiu Oprea

O navă a intrat în portul ucrainean Mariupol pentru prima dată de când Rusia a capturat orașul. Pe aceasta a fost încărcat metal, care va fi expediat în estul Rusiei, într-o acțiune pe care Kievul a catalogat-o drept "jaf", scrie The Guardian.

Un purtător de cuvânt al portului a declarat pentru agenția de știri TASS că vasul va încărca 2.700 de tone de metal înainte de a se deplasa spre est, în orașul rus Rostov, pe Don. El nu a precizat unde a fost produs metalul transportat.

Scriind pe aplicația de mesagerie Telegram, avocatul poporului din Ucraina, Lyudmyla Denisova, a declarat că acest transport echivalează cu un jaf din partea Rusiei: „Continuă jafurile în teritoriile ocupate temporar în Ucraina. După furtul de cereale ucrainene, ocupanții au recurs la exportul de produse metalice din Mariupol”.

Cel mai mare producător de oțel din Ucraina, Metinvest, a transmis îngrijorarea asupra faptului că Rusia ar putea folosi mai multe nave blocate la Mariupol pentru a ]nc[rca produse metalurgice aparținând grupului, acuzând Rusia de piraterie.

Forțele ruse au preluat, săptămâna trecută controlul total al Mariupol, când peste 2.400 de luptători ucraineni s-au predat la oțelăria Azovstal. Autoritățile ruse au declarat că portul a fost deminat și a fost deschis din nou pentru navele comerciale.

×
Subiecte în articol: nava ruseasca mariupol metal ucraina