x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pedeapsă record: 8.658 de ani de închisoare pentru Adnan Oktar, lider al unui cult sexual din Turcia

Pedeapsă record: 8.658 de ani de închisoare pentru Adnan Oktar, lider al unui cult sexual din Turcia

17 Noi 2022   •   10:11
Pedeapsă record: 8.658 de ani de închisoare pentru Adnan Oktar, lider al unui cult sexual din Turcia
Sursa foto: Hepta

Fostul teleevanghelist și lider al „cultului sexual” a fost închis anul trecut pentru mai multe infracțiuni, inclusiv agresiune sexuală și spionaj.

Televangelistul și liderul de cult Adnan Oktar a fost condamnat la o pedeapsă record de 8.658 de ani de închisoare, în urma unui nou proces în Turcia, sub acuzația de agresiune sexuală și privare de libertate.

Potrivit middleeasteye.net, Oktar, cunoscut și sub pseudonimul Harun Yahya, a fost închis anul trecut pentru o serie de infracțiuni, inclusiv abuz sexual asupra minorilor, fraudă și tentativă de spionaj politic și militar.

Deși această hotărâre a fost anulată în apel de către o instanță superioară, miercuri, înalta instanță penală din Istanbul i-a pronunțat lui și celor 13 acoliți ai săi o pedeapsă de 8.658 de ani de închisoare pentru fiecare.

Oktar a devenit cunoscut la nivel internațional pentru talk-show-ul pe care l-a găzduit pe propriul său canal TV A9, unde discuțiile religioase se amestecau cu femei sumar îmbrăcate care dansau pe muzică pop.

„Pisicile”, așa cum erau cunoscute tinerele asociate cu Oktar, au fost cei mai importanți susținători ai mișcării sale – chiar dacă ulterior au devenit martori în procesul în care l-au acuzat de sclavie sexuală.

Oktar a fost arestat la Istanbul în 2018, ca parte a unei anchete efectuate de unitatea de infracțiuni financiare a poliției din oraș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ebru Simsek, un fost membru al organizației lui Oktar, a declarat presei turce după condamnarea sa în 2021 că a fost supusă la peste 300 de procese pentru defăimare din partea Oktar, despre care a spus că este „obsedat” de ea după ce a văzut-o la un concurs de frumusețe pe TV în 1994.

"Adnan Oktar m-a văzut pe ecran și a luat-o razna! Ba chiar a spus: 'Te-am văzut în ziar, la televizor, mi-a plăcut foarte mult, ia-ți pijamaua și locuiește cu mine în minunatul meu conac'", a povestit ea pentru Posta.

×