x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pedro Sanchez: Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului UE să fie în Ucraina

Pedro Sanchez: Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului UE să fie în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2023   •   16:30
Pedro Sanchez: Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului UE să fie în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat, pe Twitter, că a ajuns în Ucraina. „Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene să fie în Ucraina”, scrie el pe Twitter.

„Deja la Kiev. Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene să fie în Ucraina" cu Volodimir Zelenski”, a scris Pedro Sanchez pe contul său de Twitter.

El a transmis ucrainenilor „toată solidaritatea Europei”.

„Vom continua să ajutăm poporul ucrainean până când pacea va reveni în Europa”, încheie Sanchez.

Volodmir Zelenski a vorbit despre vizita premierului spaniol Pedro Sanchez în intervenția în format videoconferință la reuniunea Consiliului European.

„Consider că este simbolic ca sâmbăta aceasta, în prima zi a președinției Spaniei UE, la invitația mea, prim-ministrul Spaniei Sanchez să viziteze Ucraina”, a spus el.

Președinția Consiliului European se asigură prin rotație la fiecare șase luni între statele membre ale UE. În cursul acestei perioade de șase luni, președinția conduce reuniunile la toate nivelurile în Consiliu, contribuind la asigurarea continuității lucrărilor UE în cadrul Consiliulu. În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2023, Suedia a deținut președinția UE.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pedro sanchez ucraina