x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagon: Occidentul nu trebuie să scape din vedere conflictul din Ucraina

Pentagon: Occidentul nu trebuie să scape din vedere conflictul din Ucraina

16 Iun 2022   •   12:00
Pentagon: Occidentul nu trebuie să scape din vedere conflictul din Ucraina

Occidentul trebuie să se concentreze asupra războiului din Ucraina cu toate forţele sale. Secretarul apărării din Statele Unite ale Americii susţine că orice moment de neatenţie poate fi crucial în războiul dintre Ucraina şi Rusia.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, consideră implicarea Statelor Unite fundamentală în echilibrarea de forţe din conflictul ruso-ucrainean. Statele Unite şi aliaţii săi au fost vigilenţi în monitorizarea invaziei ruseşti din Ucraina.

„Nu ne putem permite să renunţăm şi nu trebuie să pierdem din avânt. Miza este mult prea mare. Ucraina se află într-un moment crucial pe câmpul de luptă. Rusia loveşte de la distanţă pentru a copleşi poziţiile ucrainene cu superioritatea artileriei sale” a declarat Austin.

Ucraina are nevoie de 1.000 de obuziere, 500 de tancuri şi 1.000 de drone, printre alte arme grele, conform ultimei estimări a consilierului prezidenţial Mykhailo Podolyak. Ţările occidentale au promis arme standard NATO, inclusiv rachete avansate de producţie americană.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lloyd Austin