x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul acordă Raytheon un contract de 985 milioane de dolari pentru un prototip de rachetă hipersonică

Pentagonul acordă Raytheon un contract de 985 milioane de dolari pentru un prototip de rachetă hipersonică

23 Sep 2022   •   11:00
Pentagonul acordă Raytheon un contract de 985 milioane de dolari pentru un prototip de rachetă hipersonică
Sursa foto: Hepta

Pentagonul a anunțat că a acordat Raytheon Technologies un contract de 985 milioane de dolari pentru dezvoltarea prototipurilor pentru o rachetă de croazieră de atac hipersonică, plasând firma cu mult înaintea rivalilor, scrie Reuters.

Raytheon a devansat Boeing și Lockheed Martin pentru a continua dezvoltarea acestei arme. Atribuirea contractului reprezintă un avans semnificativ în dezvoltarea armelor hipersonice pentru Statele Unite și plasează Raytheon în fruntea unei serii de contracte conexe și de mare valoare, care vor fi atribuite în anii următori.

Armele hipersonice se deplasează în atmosfera superioară la viteze de aproximativ 6.200 km pe oră, de peste cinci ori mai mari decât viteza sunetului.

Racheta de croazieră hipersonică de atac este o armă hipersonică lansată din aer, dezvoltată în cooperare cu guvernul australian.

"Având în vedere amenințările avansate care apar în întreaga lume, racheta de croazieră de atac hipersonică va oferi luptătorilor noștri o capacitate foarte necesară", a declarat Wes Kremer, președintele Raytheon Missiles & Defense.

Forțele aeriene se așteaptă la livrare în anul fiscal 2027.

Statele Unite și China sunt angajate într-o cursă a înarmării pentru a dezvolta arme hipersonice, a recunoscut un oficial de rang înalt al Forțelor Aeriene la sfârșitul anului trecut, în timp ce Beijingul și Washingtonul construiesc și testează tot mai multe arme de ultimă generație de mare viteză.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: racheta hipersonica