x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul anunță trimiterea a 7.000 de soldați americani în Europa

Pentagonul anunță trimiterea a 7.000 de soldați americani în Europa

24 Feb 2022   •   21:38
Pentagonul anunță trimiterea a 7.000 de soldați americani în Europa
Sursa foto: Hepta

Pentagonul a anunțat trimiterea a 7.000 de militari americani în Europa, a declarat presei un înalt oficial al Armatei SUA la scurt timp după discursul președintelui american Joe Biden, potrivit CNN.

Biden a spus că a autorizat „desfășurarea forțelor terestre și aeriene deja staționate în Europa” în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România. El a mai spus că a autorizat ca „capacități suplimentare de forțe americane” să fie trimise în Germania ca parte a răspunsului NATO, inclusiv unele forțe care au fost puse în așteptare cu câteva săptămâni în urmă.

„Acesta ar cuprinde o Brigadă Blindată cu capacități asociate și facilitatori. Aceștia se vor desfășura în Germania pentru a asigura apărarea aliațiilor NATO, pentru a descuraja agresiunea rusă și pentru a fi pregătiți să sprijine o serie de cerințe în regiune. Ne așteptăm să plece în zilele următoare”, a spus oficialul.
În declarațiile de la Casa Albă, Biden a reiterat că forțele americane „nu sunt și nu vor fi implicate într-un conflict cu Rusia în Ucraina”.

„Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO și pentru a-i asigura pe acești parteneri din Est”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Joe Biden