x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentru romăni - Cabinet europarlamentar in Valea Timocului

Pentru romăni - Cabinet europarlamentar in Valea Timocului

de Irina Cristea    |    10 Sep 2007   •   00:00

Romănii din Valea Timocului s-ar putea adresa direct unui parlamentar european romăn. Vicepreşedintele grupului PPE din Legislativul european, Marian Jean Marinescu, a făcut o vizită in zonă pentru a se informa asupra condiţiilor de deschidere a unui cabinet parlamentar european.

SPRIJIN.
Cunoaşterea exactă a situaţiei romănilor din această zonă a Serbiei, posibilităţile de utilizare a limbii romăne şi de păstrare a tradiţiilor culturale sunt principalele informaţii pe care europarlamentarul a dorit să le cunoască "pe teren". Un cabinet parlamentar european infiinţat in Valea Timocului ar face legătura intre Romănia şi romnii din zonă, principalul scop find de păstrare a identităţii culturale.

Marinescu a avut intălniri cu preşedintele Partidului Democrat al Romănilor din Serbia, Predrag Balasevici, cu preşedintele Consiliului Naţional al Minorităţilor Naţionale Romăne, Jivoslav Lazici, cu preşedintele Federaţiei Romănilor din Serbia, Dusan Parvulovici şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţii şi bisericii.

×
Subiecte în articol: externe