x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Percheziția de la reședința lui Donald Trump: A fost găsit un document privind arsenalul nuclear al unui alt stat

Percheziția de la reședința lui Donald Trump: A fost găsit un document privind arsenalul nuclear al unui alt stat

07 Sep 2022   •   09:32
Percheziția de la reședința lui Donald Trump: A fost găsit un document privind arsenalul nuclear al unui alt stat
Sursa foto: Hepta

Printre documentele ridicate de la reședința fostului președinte american Donald Trump din Florida se află și informații despre arsenalul nuclear al unui alt stat, scrie Washinghton Post.

"Un document care prezintă forţele militare ale unei ţări străine, inclusiv capacităţile sale nucleare, a fost găsit printre documente actele ridicate de poliţia federală în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul lui Donald Trump", arată publicația, fără a oferii însă detalii. 

FBI a descins, pe 8 august 2022, la Mar-a Lago din Florida pentru o percheziție de amploare, în cadrul căreia au fost ridicate mai multe documente secrete pe care Donald Trump le-a luat de la Casa Albă. 

Acesta și-a anunțat anterior intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte în 2024 și acuză acțiunea FBI drept "ilegală şi neconstituţională", acuzând presiuni politice. 

Totodată, la începutul unei săptămâni o instanță i-a dat dreptate și a decis numirea unui expert independent pentru examinarea documentele confiscate, fapt ce interzice temporar folosirea documentelor în ancheta penală. 

Însă printre actele confiscate se află 18 documente top secret, 50 secrete și 32 confidențiale. 

 

×
Subiecte în articol: donald trump fbi arme nucleare