x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Personalul diplomatic al României, Slovaciei și Sloveniei a părăsit Ucraina

Personalul diplomatic al României, Slovaciei și Sloveniei a părăsit Ucraina

26 Feb 2022   •   15:58
Personalul diplomatic al României, Slovaciei și Sloveniei a părăsit Ucraina
Sursa foto: Hepta

Personalul ambasadelor Slovaciei şi Sloveniei din capitala ucraineană Kiev a fost evacuat, sâmbătă dimineaţa, în România. Totodată, și personalul diplomatic al țării noastre a ajuns la București, scrie Reuters.

"Maşinile pentru evacuarea misiunii slovace de la Kiev, cărora li s-au alăturat colegi de la misiunea Sloveniei, au trecut în siguranţă frontiera spre România", spune ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, pe Twitter.

Rusia a început invadarea Ucrainei pe 24 februarie 2022, după mai multe luni de negocieri eșuate cu NATO și SUA.

Și repatrierea personalului Ambasadei României la Kiev s-a încheiat cu succes, urmare unui efort inter-instituțional, anunță MAE.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu mulțumește tuturor instituțiilor implicate pentru realizarea operațiunii, precum și autorităților Ucrainei și Republicii Moldova pentru sprijinul oferit. Pe parcursul întregii operațiuni, începute ieri dimineață și finalizate în această dimineață, șefu diplomației române a stat în contact permanent cu ambasadorul României la Kiev, Cristian-Leon Țurcanu.

Activitatea Ambasadei României la Kiev a fost suspendată., precum și a Consulatului General de la Odesa.

La acest moment, la oficiile consulare de la Cernăuți și Solotvino activitatea se desfășoară normal, cu tot personalul.

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în această țară prin platforma www.econsulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară.

×
Subiecte în articol: ambasade