x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pescador dispărut după tsunami-ul din Japonia, apărut în Canada!

Pescador dispărut după tsunami-ul din Japonia, apărut în Canada!

de Marina Constantinoiu    |    24 Mar 2012   •   21:00
Pescador dispărut după tsunami-ul din Japonia, apărut în Canada!

La peste un an de la devastatorul seism, urmat de tsunami, care au lovit Japonia, un pescador disparut atunci a reaparut in largul coastelor provinciei canadiene Columbia Britanica, relateaza 7sur7.be, care preia o informatie difuzata de CNN si de Vancouver Sun.

Vasul ar fi parcurs, astfel, 8.000 de kilometri. Ceea ce este ciudat este ca nava pluteste in deriva, ca si cum ar fi condusa inca de un echipaj. Nu este inclinata, nu pare sa aiba daune majore la coca, nu prezinta semne ca ar pierde combustibil, dar nimeni nu raspunde apelurilor Garzii de Coasta.

Nava a fost descoperita de avioane de recunoastere ale fortelor aeriene canadiene la circa 200 de kilometri de coastele Columbiei Britanice. In ciuda numeroaselor furtuni intampinate pe parcurs, salupa nu a luat apa la bord.

Vasul a fost insa avariat, iar costurile reparatiilor ar fi, probabil, prea mari, dar a-l lasa in deriva ar putea constitui un pericol pentru navigatie si mediu.

De altfel, subliniaza sursa citata, resturi provenite de la seismul de la 11 martie 2011 esueaza in mari cantitati de cateva saptamani incoace pe coastele Americii de Nord.

×
Subiecte în articol: canada japonia tsunami seism vas-fantoma