x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 100 de morţi în Rusia, în urma unor inundaţii în sudul ţării

Peste 100 de morţi în Rusia, în urma unor inundaţii în sudul ţării

07 Iul 2012   •   20:27
Peste 100 de morţi în Rusia, în urma unor inundaţii în sudul ţării

Un bilant anterior anunta 87 de morti, insa echipele de interventie gaseau in continuare cadavre in localitati devastate din aceasta regiune din Caucaz, aflata la malul Marii Negre.

In districtul Krimsk, care pare cea mai afectata zona de ploile torentiale si viiturile care au avut loc in noaptea de vineri spre sambata, au fost gasite 96 de cadavre, inclusiv al unei fete in varsta de zece ani, a anuntat politia.

Alte noua cadavre au fost gasite la Ghelendjik, o statiune balneara de la Marea Neagra, iar inca doua in portul Novorosiisk.

Potrivit autoritatilor locale, peste 12.000 de locuitori si aproximativ 4.000 de locuinte au fost afectate de dezastru.

Locuitorii stateau la coada pentru a obtine alimente, in timp ce la interventie parea ca a sosit un numar important de salvatori.

Pe drum era formata o coloana importanta de camioane, unele incarcate cu grau, aparent blocate in timp ce incercau sa ajunga in portul Novorosiisk.

Presedintele Vladimir Putin a efectuat o vizita in zona sisnistrata, unde numarul victimelor nu a incetat sa creasca si unde nemultumirea este tot mai puternica, potrivit unor martori, dar si pe site-uri de pe Internet, unde se multiplica acuzatiile de neglijenta la adresa autoritatilor.

"Presedintele a survolat la bordul unui elicopter zonele cele mai afectate de ploi si inundatii", a anuntat Kremlinul, adaugand ca Putin se afla sambata seara la Krimsk, la o reuniune de criza.

"Viiturile au fost foare importante. Au fost smulse inclusiv doua semafoare", a declarat Igor Jeliabin, un purtator de cuvant al politiei regionale.

Unele cadavre au fost luate si de mare, potrivit fortelor locale de ordine, citate de Itar-Tass.

Presa a anuntat vineri, in contextul in care ploile antrenasera deja inundatii la Ghelendjik moartea a cinci persoane, electrocutate de cabluri electrice acoperite de ape.

Insa inundatiile s-au intensificat in noaptea de vineri spre sambata, surprinzand numerosi locuitori in somn.

"Nu am avut nici macar timp sa iesim, atat de repede s-a intamplat", a declarat o femeie a carei casa a fost inundata pentru postul Vesti 24.

Alimentarea cu energie electrica a orasului a fost oprita, iar traficul feroviar in aceasta zona de coasta a fost intrerupt. Activitatea portului Novorosiisk, unul dintre cele mai importante din tara, a fost, de asemenea, intreurpta din cauza inundatiilor, a anuntat agentia RIA Novosti.

Potrivit agentiei Itar-Tass, care citeaza fortele de ordine, in districtul Krimsk nivelul apei a atins si sapte metri.

"Nu ne-am mai confruntat cu asa ceva de 70 de ani", a declarat Aleksandr Tkatsev, guvernatorul regiunii Krasnodar, citat de agentia Itar-Tass, in timp ce, incepand de sambata dimineata, bilantul continua sa creasca.

El a dat asigurari ca numerosi copii care se aflau in vacanta in tabere din regiune sunt teferi.

Potrivit vicepremierului Olga Golodet, peste 7.000 de copiii se aflau, in momentul inundatiilor, in centre de vacanta din aceasta zona balneara.

"Un centru in care afla aproximativ 400 de copii va fi evacuat astazi (sambata). Verificam situatia in fiecare tabara in parte", a declarat ea pentru Itar-Tass.

(MEDIAFAX)
×