x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 2.000 de persoane au fost invitate în parcul castelului Windsor în ziua nunţii regale

Peste 2.000 de persoane au fost invitate în parcul castelului Windsor în ziua nunţii regale

03 Mai 2018   •   16:53
Peste 2.000 de persoane au fost invitate în parcul castelului Windsor în ziua nunţii regale

Membrii publicului larg invitaţi să asiste la sosirea prinţului Harry şi a logodnicei sale Meghan Markle pentru nunta lor de la castelul Windsor la 19 mai trebuie să-şi aducă propriile coşuri de picnic, relatează joi AFP. 


Întrebat de AFP. Palatul Kensington, reşedinţa oficială a prinţului Harry, i-a încurajat pe membrii publicului să-şi aducă propriul coş de picnic pentru că vor fi servite numai băuturi răcoritoare şi gustări. 

A sta la soare - dacă va fi soare în ziua nunţii regale - consumând propriile feluri de mâncare şi băuturi permite recrearea unei ambianţe familiale, potrivit aceleiaşi surse. 

Un număr de 2.640 de persoane au fost invitate în parcul castelului Windsor din vestul Londrei pentru a asista la sosirea prinţului Harry, a logodnicei sale şi a invitaţilor lor, precum şi la procesiunea de plecare cu caleaşca de la castel. 

Printre aceşti invitaţi se află 1.200 de "membri ai publicului", de vârste şi profile variate, venind din cele patru colţuri ale Marii Britanii. 

Printre ei va fi Amelia Thompson, de 12 ani, o supravieţuitoare a atentatului sinucigaş comis la ieşirea dintr-o sală de concerte de la Manchester în mai 2017. 

Un alt invitat este Philip Gillespie, veteran al armatei britanice în vârstă de 30 de ani care şi-a pierdut piciorul drept într-o explozie în timpul unei misiuni în Afganistan. 

Saeed Atcha, de 21 de ani, a cărui asociaţie ajută la formarea tinerilor, a declarat pentru cotidianul The Guardian că unele dintre persoanele defavorizate asistate au fost stupefiate de acest lucru. 

Acestea se întreabă cum se face că "ei (familia regală - n.r.) au atâţia bani şi că trebuie să ne aducem propriul picnic?", a spus el. "Şi eu sunt de aceeaşi părere. Este de neînţeles", a adăugat el. 

Pe lângă publicul larg, 200 de membri ai organizaţiilor caritabile susţinute de soţi, 610 persoane din comunitatea locală din Windsor, circa o sută de elevi de la şcolile învecinate şi 530 de angajaţi ai Casei regale au fost şi ei invitaţi în parcul castelului. 

Palatul regal a anunţat că 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de nuntă, care se va derula în capela Saint George, precum şi la recepţia dată după aceea de regina Elisabeta a II-a la castel. 

O recepţie mai restrânsă va fi dată seara de prinţul Charles în conacul Frogmore House, situat la circa un kilometru distanţă. Două sute de persoane au fost invitate, notează AFP.AGERPRES

×
Subiecte în articol: nunta regala