x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 3.500 de persoane blocate în trenuri de mare viteză în nordul Franţei din cauza ninsorilor

Peste 3.500 de persoane blocate în trenuri de mare viteză în nordul Franţei din cauza ninsorilor

de Mediafax    |    06 Mar 2012   •   07:49
Peste 3.500 de persoane blocate în trenuri de mare viteză în nordul Franţei din cauza ninsorilor

Peste 3.500 de persoane au fost blocate luni seara in trenuri de mare viteza in nordul Frantei din cauza ninsorilor abundente care au dus la perturbari importante de trafic, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Traficul era perturbat in asteptarea repararii unui tren expres regional defectat la Seclin, pe ruta ocolitoare pe care o folosesc trenurile de mare viteza de la intreruperea caii ferate avariate de intemperii cu plecarea si destinatia Lille (nord).

Aproximativ jumatate din cele 140.000 de locuinte din Nord/Pas-de-Calais au fost realimentate cu energie electrica dupa ce caderile masive de zapada au provocat oprirea alimentarii, conform unui responsabil al retelelor de inalta tensiune (RTE).

"La ora 20.00 (21.00, ora Romaniei), am recuperat aproximativ jumatate dintre clienti" a declarat Christian Aucourt, dircetorul RTE Nord-Est, oficial conform caruia aproximativ 40.000 de locuinte au ramas fara curent electric in Maubeuge si aproximativ 25.000 in Douai si Lens

Angajati ai RTE au lucrat in timpul serii pentru a inlatura liniile de inalta tensiune cazute pe sinele trenurilor de mare viteza, oferind companiei nationale de cai ferate (SNCF) posibilitatea de a restabili traficul.

Linia de mare viteza care pleaca sau vine in Lille, nu va putea fi folosita pana marti dimineata, iar mai multe trenuri vor circula pe traseele clasice insa cu intarzieri, conform SNCF.

×
Subiecte în articol: ninsoare zăpadă trenuri franta