x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 4,8 milioane de copii ucraineni au fugit din calea războiului

Peste 4,8 milioane de copii ucraineni au fugit din calea războiului

12 Apr 2022   •   16:55
Peste 4,8 milioane de copii ucraineni au fugit din calea războiului

Peste 4,8 milioane de copii au fugit din Ucraina după invadarea țării de către Federația Rusă, anunță agenția ONU pentru copii, citată de Sky News.

Directorul pentru programe de urgență al UNICEF, Manuel Fontaine, spune că numărul copiilor care au fugit din țară este "de-a dreptul incredibil".

"Ei au fost forțați să lase totul în urmă - casele, școlile și, adesea, membrii familiei lor", a declarat acesta în fața Consiliului de Securitate al ONU. "Am auzit povești despre eforturile disperate pe care le fac părinții pentru a-și duce copiii în siguranță, iar copiii sunt întristați că nu se pot întoarce la școală".

Cifrele vin în contextul în care ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a afirmat că Rusia ar fi luat peste 121.000 de copii din Ucraina și că ar fi elaborat un proiect de lege pentru a simplifica și accelera procedurile de adopție pentru orfani și chiar pentru cei care au părinți și alte rude.

Potrivit lui Kyslytsya, cei mai mulți dintre copii ar fi fost luați din orașul Mariupol, aflat sub asediu în sudul țării, și duși în estul Donețk-ului și apoi în orașul rus Taganrog.

Aceste informații nu sunt însă confirmate din surse independente.

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia copii onu