x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 70 de oameni evacuaţi din faţa inundaţiilor din Marea Britanie

Peste 70 de oameni evacuaţi din faţa inundaţiilor din Marea Britanie

23 Noi 2017   •   18:09
Peste 70 de oameni evacuaţi din faţa inundaţiilor din Marea Britanie

Peste 70 de oameni au fost salvaţi de la inundaţii, în urma ploilor torenţiale care au ajuns în nord-vestul Angliei şi în nordul Ţării Galilor, în timp ce Scoţia a fost lovită de zăpadă, scrie The Telegraph.

Peste 70 de rezidenţi au fost evacuaţi din casele afectate de inundaţii, de către echipele de salvare, în nordul comitatului Lancashire, în dimineaţa zilei de joi.

Mai multe şosele au fost inundate, iar maşinile au fost lăsate sub apă, în timp ce 27 de rezidenţi au fost evacuaţi din casele lor din Galgate, din apropiere de Lancashire. Aceştia au fost duşi în adăposturi improvizate în barurile locale.

Poliţia din Lancashire, Agenţia de Mediu şi Consiliul din Lancashire au primit peste 500 de apeluri legate de inundaţii şi au participat la peste 100 de incidente.

Pompierii şi echipele de salvare din Lancashire au afirmat că peste 70 de oameni au fost evacuaţi, împreună cu 20 de cai, o pisică şi un câine.

Pompierii au afirmat că majoritatea celor evacuaţi nu se aflau în risc de a-şi pierde viaţa, însă au avut loc şi unele incidente serioase, respectiv mutarea persoanelor vulnerabile din casele lor. Alte incidente în care au fost implicaţi pompierii au constat în a salva animale blocate sau în a scoate apa din case.

×