x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profesorul Higgs a aflat de la o vecină că a luat premiul Nobel, el neavând un telefon la care să fie anunţat

Profesorul Higgs a aflat de la o vecină că a luat premiul Nobel, el neavând un telefon la care să fie anunţat

11 Oct 2013   •   15:17
Profesorul Higgs a aflat de la o vecină că a luat premiul Nobel, el neavând un telefon la care să fie anunţat

Laureatul premiului Nobel pentru fizică de anul acesta, profesorul Peter Higgs, a aflat de la o vecină că a câştigat prestigioasa distincţie, aceasta felicitându-l când l-a văzut pe stradă.

Peter Higgs, de 84 de ani, care nu deţine un telefon mobil, spune că o vecină a oprit maşina în care se afla, când l-a văzut pe stradă şi l-a abordat. Higgs se întorcea de la masa de prânz, luată în oraş.

"M-a felicitat pentru vestea cea bună, la care am replicat, "care veste?". Evident, când am ajuns acasă, am început să primesc o mulţime de mesaje", a povestit Higgs.

Profesorul emerit de la Universitatea din Edinburgh a fost recompensat pentru teoria sa privind bosonul Higgs, particulă care oferă materiei masă.

Verificarea experimentală a teoriei pe care a propus-o în 1964 a avut loc abia anul trecut, când existenţa particulei a fost dovedită în cadrul experimentelor realizate la acceleratorul de particule de la CERN.

"Evident sunt încântat de premiu şi în acelaşi timp uşurat că teoria a fost dovedită. Am aşteptat ceva vreme. Mulţi ani am crezut că dovada nu va veni în timpul vieţii mele", a spus Higgs. 

×