x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un petrolier sub pavilion norvegian, lovit de o rachetă în Marea Roșie

Un petrolier sub pavilion norvegian, lovit de o rachetă în Marea Roșie

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   10:30
Un petrolier sub pavilion norvegian, lovit de o rachetă în Marea Roșie
Sursa foto: Hepta

Un petrolier sub pavilion norvegian a fost lovit de o rachetă „lansată din zona controlată de Houthi în Yemen", au anunțat americanii. Nava nu s-a scufundat, iar marinarii nu au fost răniți, a adăugat sursa menționată, potrivit Sky News. Ulterior, s-a anunțat că petrolierul a fost atacat de rebelii Houthis din Yemen. Informația a fost confirmată de un purtător de cuvânt al rebelilor sprijiniți de Iran, informează Reuters.

Un petrolier sub pavilion norvegian a fost lovit de o rachetă lansată de rebelii Houthi, în Marea Roșie, în largul coastelor Yemenului.

Comandamentul central al armatei americane a declarat că o rachetă de croazieră „lansată dintr-o zonă controlată de Houthi din Yemen" a lovit nava Strinda, iar USS Mason a acordat asistență.

Se pare că atacul a avut loc în apropierea strâmtorii Bab el-Mandeb, care separă Africa de Est de Peninsula Arabică.

„Toți membrii echipajului sunt nevătămați și în siguranță. Nava se îndreaptă acum către un port sigur", a declarat Geir Belsnes reprezentantul companiei care deține nava.

Petrolierul venea din Malaezia și se îndrepta spre Canalul Suez.

Rebelii au efectuat mai multe atacuri asupra navelor din Marea Roșie și au lansat drone și rachete care au vizat Israelul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: petrolier lovit marea rosie