x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Phenianul îl numeşte pe Biden ''bătrân senil'' și critică sancţiunile impuse Moscovei

Phenianul îl numeşte pe Biden ''bătrân senil'' și critică sancţiunile impuse Moscovei

10 Apr 2022   •   18:30
Phenianul îl numeşte pe Biden ''bătrân senil'' și critică sancţiunile impuse Moscovei
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord a lansat prin intermediul presei sale de stat un atac violent asupra preşedintelui american, Joe Biden, catalogat drept "bătrân senil" şi "slab" pentru că l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin de crime de război în Ucraina, informează AFP.

Biden a acuzat în repetate rânduri Rusia de crime de război, iar la sfârşitul lunii martie a creat probleme spunând că Putin "nu poate rămâne la putere".

Astfel de remarci iresponsabile nu pot fi făcute decât de urmaşul yankeilor, un maestru al agresiunii şi al conspiraţiei", a scris agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA într-un comentariu publicat sâmbătă.

''S-ar putea concluziona că există o problemă cu facultăţile sale intelectuale şi că remarcile sale iresponsabile sunt doar o dovadă a imprudenţei unui bătrân de vârstă senilă", a continuat KCNA referindu-se la Biden. ''Viitorul SUA pare sumbru cu un om atât de slab la putere'', a adăugat aceasta.

Phenianul susţine în mod deschis invazia Ucrainei de către Rusia, unul dintre puţinii săi aliaţi, şi acuză Washingtonul că se află "la originea" crizei actuale.

Regimul de la Phenian a declarat că acest conflict ''a devenit brusc o problemă legată de drepturile omului'' şi a afirmat că ''pierzătorul final'' al crizei vor fi Statele Unite, transmite şi agenția EFE.

Nu este neobişnuit ca presa oficială nord-coreeană să atace liderii străini cu un limbaj violent. Biden a mai fost numit "câine turbat" care ar trebui "omorât în bătaie cu un băţ", pe când era candidat democrat la preşedinţia SUA.

Fostul preşedinte American, Donald Trump, a fost descris ca fiind "răsfăţat" şi "dereglat mintal". Fosta preşedintă sud-coreeană, Park Geun-hye, a fost numită "vrăjitoare" şi "prostituată vicleană".

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden