x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Phoenix: Un poliţist izbeşte de pământ o fată de 15 ani - video

Phoenix: Un poliţist izbeşte de pământ o fată de 15 ani - video

07 Mai 2011   •   11:49

Opinia publică americană, extrem de sensibilă la incidentele în care poliţia se manifestă cu brutalitate gratuită, comentează imaginile filmate în Phoenix, în faţa unei şcoli speciale pentru adolescenţi cu probleme de comportament, care arată cum un poliţist izbeşte de pământ o fată de 15 ani. 

Eliminată de la cursuri, pentru că era beată şi avea un comportament turbulent, oferind alcool colegilor şi atacând un profesor, adolescenta părăsea instituţia în momentul în care, pentru a o calma, sosise şi mama sa. Discuţia dintre cele două a degenerat într-o confruntare fizică.
În momentul în care poliţia a sosit la faţa locului pentru a aplana conflictul, adolescenta a încercat să se îndepărteze de la locul incidentului, un ofiţer a sprintat spre ea şi a izbit-o de pământ, după care a încătuşat-o. 

Incidentul a avut loc în luna ianuarie a acestui an, dar imaginile au fost postate pe internet de abia acum. Comunicatul oficial al poliţiei spune că tânăra nu a fost rănită, dar imaginile o arată zăcând pe trotuar, probabil rănită la cap. Poliţistul implicat este anchetat pentru abuz.

×