x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piața mondială de zahăr, grav afectată de automobilele electrice

Piața mondială de zahăr, grav afectată de automobilele electrice

16 Iun 2021   •   09:49
Piața mondială de zahăr, grav afectată de automobilele electrice

Cererea crescută de automobile electrice va afecta serios piața mondială de zahărBrazilia intenționează să vândă pe piața mondială cantități mari de zahăr ca urmare a scăderii cererii pentru combustibili produși din trestie de zahăr, arată un studiu publicat de fostul director de la Alvean, Soren Jensen, scrie Bloomberg. 

Cererea de etanol, produs în Brazilia din trestie de zahăr, va scădea serios din 2030 și îi va determina pe procesatorii din acastă țară să producă mai mult zahăr. 

Însă cantitățile mari de zahăr vor duce la surplus și prețuri scăzute, ceea ce va afecta unele state precum Thailanda şi India, care au costuri mai mari de producţie, dar îi va afecta și pe producătorii de etanol care şi-au majorat capacităţile de producţie.

Cel mai rău scenariu luat în calcul de studiu, arată că cererea de etanol a reprezentat peste 50% din trestia de zahăr procesată în Brazilia, va începe să se reducă din 2025 și să ajungă la o scădere de 40% până în 2035., la care se adaugă o scădere de 20% până în 2040, ceea ce înseamnă că cererea de etanol va rămâne la 40% din nivelul actual.

Atunci când există surplus de zahăr pe piață, procesatorii brazilieni produc mai mult etanol, ceea ce echilibrează supraoferta. Însă automobilele electrice vor duce la scăderea posibilității Braziliei de a echilibra piața mondială a zahărului. 

 

×
Subiecte în articol: brazilia zahăr