x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piloţii de avioane şi elicoptere au raportat peste 1.400 de incidente cu lasere în 2015

Piloţii de avioane şi elicoptere au raportat peste 1.400 de incidente cu lasere în 2015

07 Mai 2016   •   12:40
Piloţii de avioane şi elicoptere au raportat peste 1.400 de incidente cu lasere în 2015

Peste 1.400 de incidente privind folosirea laserelor de către populaţie asupra aeronavelor au fost raportate de Autoritatea de aviaţie civilă din Marea Britanie (CAA) în anul 2015, scrie BBC News în ediţia online.

Numărul incidentelor raportate de piloţii de avioane este mai mic decât în anul precedent, însă incidentele relatate de piloţii elicopterelor poliţiei s-au dublat.

Asociaţia piloţilor britanici (Balpa) avertizează că jucăriile laser din ce în ce mai puternice măresc riscul producerii unor accidente. CAA a raportat 1.439 incidente pentru anul 2015, faţă de 1.447 în 2014.

Serviciul britanic de poliţie aeriană a transmis pentru BBC că piloţii de pe elicopterele de poliţie au raportat 91 de incidente în 2015, faţă de 35 în anul 2014.

"Chiar dacă îndrepţi şi cel mai slab laser-jucărie către o aeronavă, poţi orbi sau deranja pilotul într-un moment critic al zborului", a declarat Stephen Landells, specialist în securitatea zborurilor în cadrul Balpa, pentru BBC Radio 5. Landells a cerut ca laserele să fie incluse în categoria armelor. "Trebuie să educăm oamenii. Nu doar că este ilegal, dar pui în pericol viaţa oamenilor atunci când îndrepţi un laser către o aeronavă", a mai spus Landells.

O purtătoare de cuvânt a ministerului britanic de interne a precizat că Marea Britanie are legi stricte pentru cei care folosesc imprudent lasere împotriva avioanelor şi care pun în pericol viaţa pasagerilor şi a echipajului, persoanele respective fiind pasibile de închisoare de până la cinci ani. AGERPRES

×
Subiecte în articol: piloti afectati de lasere