x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pilotul şi alţi membri ai echipajului, dați jos din avion! Erau băuți

Pilotul şi alţi membri ai echipajului, dați jos din avion! Erau băuți

08 Aug 2015   •   19:23
Pilotul şi alţi membri ai echipajului, dați jos din avion! Erau băuți
Sursa foto: airbaltic.com

Un pilot al companiei letone Air Baltic şi trei membri ai echipajului au fost debarcaţi dintr-un avion de linie care decola sâmbătă de la Oslo spre Grecia, după ce au picat testele de alcoolemie, a anunţat poliţia norvegiană, citată de AFP şi DPA.

"Rezultatele testelor de alcoolemie au confirmat că patru din cei cinci membri ai echipajului aveau o alcoolemie peste limita legală de 0,2 la mie", a declarat pentru AFP procurorul Edith Ek Sorensen.

Pilotul, copilotul şi două însoţitoare de zbor - toţi originari din Letonia şi angajaţi ai Air Baltic - au fost reţinuţi şi transportaţi la spital pentru teste sanguine care să confirme testele de alcoolemie.

Pasageri citaţi de ediţia online a cotidianului VG au declarat că au fost informaţi că membrii echipajului s-au îmbolnăvit. O altă pasageră a afirmat că nu a remarcat nimic neobişnuit când echipajul a făcut check-in-ul.

Poliţia a acţionat după ce a primit un apel anonim în jurul orei locale 04.00 (02.00 GMT), a precizat Edith Ek Sorensen.

Potrivit cotidianului norvegian Dagbladet, era vorba despre un zbor charter al companiei Startour, cu destinaţia Creta, cu 109 pasageri la bord.

Cele patru persoane arestate riscă până la doi ani de închisoare dacă vor fi găsite vinovate.

Sursa: Agerpres

×