x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piraţii au atacat două nave italiene pe care se aflau şi marinari români

Piraţii au atacat două nave italiene pe care se aflau şi marinari români

de Carmen Plesa    |    22 Oct 2009   •   00:00

Două nave comerciale italiene, în echipajele cărora se aflau şi români, au fost atacate de piraţi, informează TGCOM. Jolly Rosso a fost asaltată de piraţi lângă Mombasa (Kenia), iar Jolly Smeraldo, pe traseul dintre Arabia Saudită şi Emiratele Arabe.



Ambele nave au reuşit să respingă atacurile şi nici un membru din echipaje nu a fost rănit.
Jolly Rosso are un echipaj format din 22 de persoane, între care 13 italieni şi 9 români.

La ora 04:15, în această dimineaţă, în timp ce naviga de la Djibouti spre Mombasa, cu o încărcătură de 9.400 de tone la bord (autovehicule şi maşini industriale), nava a fost atacată de două ambarcaţiuni, fiecare cu câte patru persoane înarmate la bord. Asupra navei au fost trase mai multe rafale de gloanţe, însă nici un marinar nu a fost rănit. Comandantul a executat manevrele uzuale antipiraţi şi la ora 06:50 cele două ambarcaţiuni au stopat atacul şi s-au retras.

Motonava Jolly Smeraldo a fost atacată tot în această dimineaţă, în jurul orei 04:00, în timp ce se deplasa de la Jeddah (Arabia Saudită) spre Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), având la bord o încărcătură de 13.500 de tone de vehicule industriale.

La o oră după ce a ieşit din strâmtoarea Bab El Mandeb, de navă s-au apropiat două ambarcaţiuni, fiecare cu câte trei persoane la bord. Nava italiană a lansat semnale de urgenţă, iar la scurt timp au sosit în zonă două elicoptere militare. Ambarcaţiunile piraţilor s-au îndepărtat imediat. Jolly Smeraldo a mai fost victima unui atac al piraţilor cu jumătate de an în urmă.

×
Subiecte în articol: externe