x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pisica Thatcher îi bagă în ceaţă pe deputaţii canadieni

Pisica Thatcher îi bagă în ceaţă pe deputaţii canadieni

14 Noi 2009   •   00:00

Un mesaj cuprinzând cuvintele "Moartea lui Thatcher" a provocat o puternică emoţie în rândurile parlamentarilor canadieni reuniţi la un dineu oficial, aceştia descoperind abia ulterior că era vorba despre o pisică.



Mesajul a fost trimis prin telefonul mobil şi s-a răspândit cu viteza sunetului, marţi, printre cei 2.000 de participanţi conservatori la o recepţie pentru familiile militarilor canadieni, potrivit presei locale de joi, citată vineri de AFP. Deputaţii conservatori, mari admiratori ai fostului prim-ministru britanic Margaret Thatcher (conservatoare, în vârstă de 84 de ani), au convocat imediat colaboratorii pentru a formula o reacţie. Dovedind mai multă luciditate, serviciile premierului canadian au telefonat la Palatul Buckingham şi la Guvern pentru a confirma ştirea, dar astfel au produs stupoare printre oficialii britanici, potrivit grupului de presă CanWest.

În final, s-a aflat că mesajul fusese trimis de ministrul canadian al Transporturilor, John Baird, aflat la casa sa din Toronto, unui participant de la dineul oficial, pentru a-l anunţa că pisica sa cenuşie, în vârstă de 16 ani şi numită Thatcher în onoarea Doamnei de Fier, tocmai murise. Iar destinatarul mesajului l-a transmis şi altor participanţi. (M.F.M.)

×
Subiecte în articol: externe