x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ploile abundente s-au mutat în Franţa: trei morţi şi 600 de persoane evacuate

Ploile abundente s-au mutat în Franţa: trei morţi şi 600 de persoane evacuate

06 Noi 2011   •   12:34
Ploile abundente s-au mutat în Franţa: trei morţi şi 600 de persoane evacuate

Ploile abundente si inundatiile care au lovit sudul Frantei in acest week-end s-au soldat cu moartea a trei persoane si evacuarea a circa 600. Potrivit Reuters, apele au iesit din matca, inundand strazile si casele si lasand sute de persoane sinistrate. Autoturismele plutesc de-a lungul drumurilor iar oamenii incearca sa scoata apa si noroiul din case.

De altfel, asa si-a gasit sfarsitul un cuplu de pensionari, ambii in varsta de 71 de ani, dintr-un orasel din sud-estiul tarii, care au murit sambata seara, in timp ce incercau sa scoata apa din pivnita. O a treia victima anuntata de politie este un barbat fara adapost in varsta de 51 de ani, care a fost luat de ape intr-o regiune din sudul tarii.


Aproximativ 600 de oameni au fost deja evacuati din regiunile cele mai afectate: zonele joase din apropierea Pirineilor in sud-vest, unde a continuat sa ploua duminica, si regiunea inundata a Alpilor. Echipele de interventie au ajutat, inclusiv cu elicoptere, la salvarea a circa 1.200 de persoane afectate de furtuni.

In 12 regiuni din Franta a ramas in vigoare codul potocaliu.

×
Subiecte în articol: franta victime inundatii ploi torentiale