x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ploile torenţiale şi ninsorile au paralizat nordul Pakistanului. Sute de persoane, rămase blocate în munţi

Ploile torenţiale şi ninsorile au paralizat nordul Pakistanului. Sute de persoane, rămase blocate în munţi

22 Ian 2019   •   16:20
Ploile torenţiale şi ninsorile au paralizat nordul Pakistanului. Sute de persoane, rămase blocate în munţi

Ploile torenţiale şi ninsorile au paralizat nordul Pakistanului, provocând alunecări de teren şi închiderea unor porţiuni de autostradă şi lăsând sute de persoane blocate în munţi, au informat marţi oficiali locali, citaţi de DPA.

Armata şi echipele administraţiei civile au salvat turiştii rămaşi blocaţi în locaţii izolate în urma căderilor masive de zăpadă, a informat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul maior Asif Ghafoor într-o declaraţie, precizând că armata şi forţele aeriene au mobilizat fiecare echipe de salvare, pentru a aduce sinistraţilor medicamente şi alimente.

Autoritatea naţională pentru gestionarea dezastrelor (NDMA) a alertat agenţiile de ajutorare, pe fondul temerilor privind producerea de alunecări de teren în zonele de nord ale ţării.

Mii de oameni vizitează nordul Pakistanului în fiecare an pentru a se bucura de zăpadă, însă infrastructura precară duce uneori la apariţia accidentelor.

Cel puţin trei membri ai unei familii au fost ucişi în suburbiile oraşului Abbottabad din cauza unei alunecări de teren, a declarat Taimur Ali, purtător de cuvânt al Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din provincia Khyber Pakhtunkhwa.

De asemenea, autostrada principală dintre Pakistan şi China rămâne impracticabilă în mai multe puncte din cauza alunecărilor de teren cauzate de ploile abundente şi de zăpadă.

"Am avut ploi şi ninsori semnificative în ultimele două zile", a indicatZaheer Babar, purtător de cuvânt al Departamentului de Metrologie din Pakistan.AGERPRES

×
Subiecte în articol: ploi torentiale pakistan