x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poate Facebook-ul să oprească un război? Israelienii şi iranienii îşi declară dragostea pe reţelele de socializare

Poate Facebook-ul să oprească un război? Israelienii şi iranienii îşi declară dragostea pe reţelele de socializare

19 Mar 2012   •   11:57
Poate Facebook-ul să oprească un război? Israelienii şi iranienii îşi declară dragostea pe reţelele de socializare

Pe fondul declaratiilor beligerante dintre guvernele Israelului si Iranului, o declaratie de prietenie postata pe Facebook de un cuplu israelian catre poporul iranian a strans pana acum sute de adepti, mesajele de pace intre cetatenii de rand ai ambelor state incepand sa curga.

"Catre iranieni, catre tati, mame, copii, frati si surori. Pentru ca un razboi sa izbucneasca intre noi, mai intai ar trebui sa ne fie frica unii de altii si sa ne uram. Nu mi-e frica de voi si nu va urasc. Nici macar nu va cunosc. Niciun iranian nu mi-a facut vreodata rau. Nici macar nu cunosc vreun iranian. Am intalnit unul singur, intr-un muzeu din Paris. Era un tip de treaba. Mai aud cate un iranian la televizor, vorbind de razboi. Sunt sigur ca nu reprezinta toti oamenii din Iran. Daca si voi vedeti pe cineva la televizor zicand va vrem sa va bombardam, fiti siguri ca nu ne reprezinta pe noi. Nu sunt un oficial al tarii mele, dar cunosc strazile din orasul meu, vorbesc cu vecinii mei, cu familia si prietenii mei si, in numele tuturor acestor oameni pot spune ca va iubim. Si nu va vrem raul. Dimpotriva, vrem sa ne cunoastem, sa bem o cafea si sa vorbim despre sport. Daca simtiti la fel, preluati acest mesaj si ajutati-ma sa-l trimit poporului iranian", se arata in mesajul semnat de cuplul Ronny si Pushpin.

Mesajul a fost preluat imediat de sute de israelieni, dar si de iranienii care au raspuns declaratiei.

"Draga Pushpin, imi place foarte mult ideea ta. Actiunile guvernului meu ma intristeaza. Sper intr-un viitor mai bun al relatiilor dintre noi. Eu si prietenii mei iubim israelienii si, dupa cum stiti, avem si o istorie comuna. Salutari din Karaj, Iran", suna mesajul unui iranian.

Declaratiile de prietenie dintre oamenii de rand ale ambelor popoare sunt insotite de fotografii pe care sunt scrise mesaje precum:

"Iranieni, nu va vom bombarda niciodata tara, va iubim" sau "Va iubim, israelieni. Iranienii nu vor niciun razboi cu nicio tara".

×
Subiecte în articol: israel iran razboi israel iran