x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șase muncitori sunt dispăruți după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Șase muncitori sunt dispăruți după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2024   •   07:50
Șase muncitori sunt dispăruți după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore
Sursa foto: Hepta

Șase oameni sunt dispăruți în urma accidentului naval de la Baltimore. Autoritățile americane presupun că cei șase au murit și au întrerupt operațiunea de salvare. Un vapor de mari dimensiuni a intrat marți într-un pod uriaș provocând prăbușirea acestuia.

Șase muncitori dispăruți după prăbușirea podului din Baltimore sunt presupuși morți, a confirmat vicepreședintele executiv al companiei Brawner Builders, potrivit Sky News.

Compania nu a prezentat nume, dar a anunțat că există un supraviețuitor. Inițial, opt persoane, care lucrau la pod în momentul în care acesta a fost lovit de nava de marfă Dali, au fost date dispărute. Doi muncitori au fost găsiți, unul fiind rănit grav.

Ceilalți sunt dispăruți, iar căutarea a fost suspendată. Oficialii spun că trec de la operațiunea de căutare și salvare la o misiune de recuperare.

Oficialii Pazei de Coastă din SUA și Poliția de Stat din Maryland au stabilit că, pe baza temperaturii scăzute a apei și a duratei de timp care a trecut de la accident, existau șanse infime ca persoanele dispărute să poată fi găste în viață.

Nava de marfă s-a izbit marți dimineață de podul cu patru benzi din portul american Baltimore. Vaporul și-a pierdut propulsia, a emis un apel de urgență și a încercat a aruncat ancora, au anunțat anchetatorii. În paralel, traficul prin portul american a fost suspendat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Francis Scott Key pod prabusit baltimore