x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poezii de Karadzici

Poezii de Karadzici

de Irina Cristea    |    19 Oct 2005   •   00:00
Poezii de Karadzici

Zilele trecute, istoria a consemnat o intalnire simbolica intre fostul general Radovan Karadzici si fostul lider al Iugoslaviei, Slobodan Milosevici, in apropiere de Belgrad.

Slobodan Milosevici le scoate peri albi procurorilor Tribunalului Penal International cu tacticile prin care taraganeaza exasperant procesul in care este acuzat de genocid si crime impotriva umanitatii.

Radovan Karadzici ii imbatraneste de la o zi la alta pe membrii fortelor de mentinere a pacii care il cauta parca in zadar de aproape 10 ani. Conditii prielnice, s-au gandit unii, pentru un eveniment artistic. Mai precis, o lansare de carte, prilej cu care sarbii sa-si poata aminti de acesti fosti lideri, pe care ii considera eroi nationali.

LIRIC. Milosevici si Karadzici s-au "intalnit", astfel, la Pozarevaci, orasul unde fostul presedinte s-a nascut, iar fostul general si-a lansat cel mai recent volum de poezii. Cartea, intitulata "Sub sanul stang al veacului", contine poezii scrise de fugar in ultimele luni, potrivit editorului, care nu a dat detalii despre cum a intrat in posesia lor.

RECIDIVA. Radovan Karadzici scrie despre munti, paduri, rauri si animale salbatice, sfidand din nou trupele care scotocesc fiecare metru patrat in cautarea lui. El nu este la prima carte publicata de cand se ascunde de fortele internationale si, implicit, de procurorii care vor sa-l aduca in fata Curtii de la Haga pentru acuzatii asemanatoare celor aduse lui Milosevici.

Cea mai recenta aparitie editoriala semnata de Radovan Karadzici era, pana mai ieri, un roman cu elemente autobiografice lansat, anul trecut, la Belgrad.
×
Subiecte în articol: externe karadzici