Criticat din toate partile, secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, a profitat de declaratiile incurajatoare facute de seful Casei Albe la adresa lui si a iesit la contraatac.
Preocupat de siguranta americanilor si mandru de deciziile luate pana in prezent. Asa s-a declarat, intr-o conferinta de presa, secretarul american al Apararii, confruntat cu tot mai multe voci care ii cer demisia sau demiterea. Donald Rumsfeld a pus criticile care i se aduc pe seama viziunii conservatoare a generalilor in retragere, nemultumiti, spune el, de procesul de modernizare a armatei pe care l-a initiat. "Schimbarile sunt dificile, dar absolut necesare. Este important sa transformam acest minister si e normal sa existe oameni carora nu le convine acest lucru si care se plang", le-a spus Rumsfeld jurnalistilor care l-au luat la intrebari cu privire la cei care nu il mai vor la sefia Pentagonului. MOMENT DELICAT. Situatia in care se afla Donald Rumsfeld este destul de delicata, comenteaza CNN si International Herald Tribune. Dupa ce un grup de generali in rezerva, incluzand fosti combatanti din Irak, a solicitat inlaturarea sa, noul sef al administratiei prezidentiale a agitat si mai tare apele, spunand ca vor avea loc schimbari importante la varful ierarhiei administrative a SUA. La toate acestea se adauga nemultumirea sporita a populatiei fata de prezenta americana in Irak si scaderea dramatica in sondaje a presedintelui Bush. REALIZARI. In acest context, Rumsfeld le-a dat jurnalistilor cat mai multe detalii atat despre nivelul preocuparii sale fata de securitatea tarii, cat si despre realizarile din mandatul sau. Enumerandu-le realizarile, el s-a referit in special la reformarea NATO si la sporirea efectivelor fortelor speciale. Desi Bush tocmai a reafirmat ca "Rumsfeld face o treaba grozava", criticii sunt insa de parere ca esecurile secretarului Apararii ii depasesc cu mult succesele.Citește pe Antena3.ro
DEMITERI
|
Scandalul iscat in jurul lui Donald Rumsfeld este doar cel mai recent dintr-o serie inceputa acum 33 de ani. In 1973, vicepresedintele Spiro Agnew a preferat sa isi dea demisia decat sa riste inchisoarea pentru luare de mita. Presedintele Gerald Ford l-a demis in 1976 pe secretarul pentru Agricultura, Earl Butz, pentru ca a facut o gluma rasista. Seful administratiei prezidentiale a lui George Bush-tatal, John Sununu, a cedat si el presiunii externe, dandu-si demisia atunci cand s-a aflat ca folosea facilitatile de transport oferite de Casa Alba in scopuri personale. In prezent, George W. Bush s-a transformat intr-un veritabil scut pentru Donald Rumsfeld, fidel principiului loialitatii, pe care il aplica atunci cand vine vorba despre oamenii din cercul sau apropiat.
|