x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia a extins căutarea suspectului din Barcelona în toate ţările din Europa

Poliţia a extins căutarea suspectului din Barcelona în toate ţările din Europa

21 Aug 2017   •   11:32
Poliţia a extins căutarea suspectului din Barcelona în toate ţările din Europa

Urmărirea suspectului principal din atacul terorist din Barcelona s-a extins în toate ţările europene, conform declaraţiei unui guvernator catalan. Poliţia crede că marocanul Younes Abouyaaquob, în vârstă de 22 de ani, este şoferul dubei care a spulberat turiştii din Las Ramblas, joi, omorând 14 oameni şi rănind alţi 100, scrie The Guardian.

“Această persoană nu mai este căutată doar în Catalonia, ci în toate ţările europene, efort al poliţiei europene.”, a spus Ministrul de Interne din Catalania, Joaquim Forn.

Poliţia a stabilit 800 de puncte de control pentru vehicule şi a triplat numărul de ofiţeri care lucrează în operaţiuni anti-terorism, însă autorul atentatului încă nu a fost găsit, mai scrie sursa citată.

Şeful poliţiei regionale, Josep Lluis Trapero, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că posibilitatea ca Abouyaaquob să fie în Franţa nu este exclusă. Ministrul de Interne din Catalania a încercat să liniştească populaţia şi a declarat că acţiunile poliţiei au “neutralizat” posibilităţile ca jihadiştii să cauzeze alte atacuri.

×