x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia din Canada, din nou în alertă: Colete cu rămăşiţe umane, adresate unor şcoli din Vancouver

Poliţia din Canada, din nou în alertă: Colete cu rămăşiţe umane, adresate unor şcoli din Vancouver

06 Iun 2012   •   08:35
Poliţia din Canada, din nou în alertă: Colete cu rămăşiţe umane, adresate unor şcoli din Vancouver

La o zi dupa arestarea actorului porno canadian suspectat ca si-ar fi transat iubitul, doua scoli din Vancouver au primit cate un colet cu ramasite umane. Intr-unul dintre ele se afla o mana, iar in celalalt un picior.

Anuntul facut de Politia canadiana a ingrozit din nou intreaga opinie publica. "Primul pachet, care continea o mana umana, a fost deschis de personalul Scolii Primare False Creek. Celalalt pachet, ce continea un picior uman, a fost gasit de persoanlul de la Scoala Sfantul George", a declarat ofiterul Warren Lemcke, potrivit ctv.ca.

Autoritatile canadiene au deschis o ancheta, insa nu pot spune deocamdata daca cele doua pachete au vreo legatura cu Luka Rocco Magnotta.

Prima data cand politistii canadieni au avut de-a face cu un astfel de caz cutremurator a fost pe 29 mai. Atunci, doi politicieni au anuntat fortele de ordine ca au primit colete ce contineau ramasite umane. Anchetatorii au reusit sa il identifice rapid pe suspect in persoana lui Rocco Magnotta, dar si pe victima, un student de origine chineza. Imediat dupa comiterea crimei, Magnotta a fugit din Canada, asa ca a fost dat in urmarire internationala. A fost arestat luni, la Berlin, si urmeaza sa fie extradat in cursul acestei saptamani catre Canada. El va fi judecat pentru crima.

"Colaboram strans cu Oficiul Postal pentru a stabili de unde au fost expediate pachetele. Din datele pe care le avem, stim ca suspectul a trimis doua pachete din Cote de Neige, iar acestea au ajuns in Ottawa. Nu avem informatii ca ar fi vorba despre mai multe colete", a spus comandantul Ian Lafreniere, de la Politia din Montreal.

Politistii au precizat ca testele ADN au stabilit faptul ca ramasitele umane trimise politicienilor canadieni apartin intr-adevar lui Jun Lin, studentul chinez in varsta de 32 de ani. Investigatiile vor stabili daca ultimele doua pachete contin tot parti din corpul sau. Autoritatile le-au oferit asigurari directorilor celor doua scoli, dar si parintilor, ca elevii sunt in siguranta, intrucat nu acestia au fost tinta acestui nou incident.

×